Щабът минава на режим инкогнито, край на пресконференциите! 1588 са вече положителните проби 02.05 | 08:45

От щабът са преценили, че вече са омръзнали на народа и постоянното им появяване води до повече вреди, отколкото позитиви. Тази сутрин на пресконференцията бе изчетена декларация от името на щаба, с която се благодари на медиите за отразяването на ситуацията около COVID-19 и се обявяват причините за решението за край на брифингите и това, че на журналистически питания ще се отговаря не в ефир, а чрез преслужби

От iNews.bg

Шефът на националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса - Венцислав Мутафчийски, вече няма да се явява всеки ден на брифинг и да го дават по телевизора. Той и колегите му от щаба са преценили, че вече са омръзнали на народа и постоянното им появяване води до повече вреди, отколкото позитиви. Тази сутрин на пресконференцията бе изчетена декларация от името на щаба, с която се благодари на медиите за отразяването на ситуацията около COVID-19 и се обявяват причините за решението за край на брифингите и това, че на журналистически питания ще се отговаря не в ефир, а чрез преслужбата на министерство на здравеопазването или други здравни институции.

Мутафчийски липсваше в Министерски съвет, а актуалната ситуация около заразата бе изчетена от секретаря на щаба - д-р Димо Димов.

Нови 47 случаи са доказани чрез изследвания през последното денонощие, обащата бройка наброява 1588 души. Вече болен има и в област Разград, която бе единствената до момента, където коронавирусът не бе стигнал официално.

Трима починали има за последните 24 часа. Димов със съжаление обяви, че сред жертвите има и лекар. Това е първият случай на покосен от заразата медик, случаят е от Сливен.

Водещи

Най-четени