Ще видим европейски заплати чак след 10-12 години 21.11 | 09:19

„...защото десетилетия наред сме козирували пред СССР“, заяви Дянков

От Филипа Тодева

Вицепремиерът Симеон Дянков заяви, че ще трябва да изчакаме между 10 и 12 година, докато размерът на средната заплата у нас стигне този в напредналите европейски страни.

"Това е така, защото десетилетия наред сме козирували пред СССР, докато други държави са се развивали”, коментира Дянков пред Нова телевизия.

За пореден път той заяви позицията си срещу всякакви допълнителни плащания над законово определените размери на пенсиите и заплатите.

"Не е редно да се раздават пари, просто защото имаме излишък”, заяви министърът. И поясни, че коледни надбавки за възрастните хора ще има, само ако бюджетът го позволи. А това щяло да стане ясно около 27 декември.

Дянков каза още, че недоволството, което се надига в лекарските среди заради липса на средства за здравеопазване било нещо обичайно за ноември месец.

"Нормално е да има проблеми, тъй като това е най-нереформираният сектор в България. Но все пак правителството на ГЕРБ е дало 2.8 млрд. лева повече за здраве, отколкото предишният кабинет”, подчерта министърът, като добави, че очаква и доклади за резултатите, постигнати с отпуснатите средства.

Най-четени