Ще има ли втори Лясковец и в "Бухово“? 27.03 | 14:36

Агресивен мъж плаши съседите си с разстрели и взривове

От Цанка Донкова

Ще има ли втори Лясковец и в "Бухово"? Агресивен мъж плаши съседите си от столичния квартал. Той ги подлагал на системен тормоз и ги заплашвал с оръжие, съобщава TV7.

Хората се страхуват да не се повтори трагедията от Лясковец. Тогава Петко Петков се барикадира в дома си, застреля един от полицаите, които се опитваха да го обезоръжат. Други трима бяха ранени. Проблемът в "Бухово" произтича от желанието на всички в бл. 17 в столичния квартал да поставят нова входна врата. За целта 16 апартамента трябва да съберат по 75 лв. Чавдар Текемски обаче отказва и отправя заплахи.

"Той каза, че ако сменим врата и няма достъп до входа, ще взриви отпред и ще стане кратер. Оплакахме се в полицията и в кметството и кметицата реагира добре. Извика го да си поговорят. Преди дни го попитахме дали е размислил, защото имаше такива индикации, но той отново каза, че няма да участва", разказва един от живущите.

Бащата на Чавдар Текемски е починал през 1995 г. Предполага се, че това е отключило неговата агресия. Хората знаят, че той има ловна пушка и други оръжия.

Жена от входа коментира, че е била свидетел как той е заплашвал хората, които събират пари за сметките на входа.

"Живея над това семейство, което отглежда животни - от пиленца до кокошки. Той е удрял майка ми. Преди време тя му поиска парите за поправка на покрива. Той я е блъснал по стълбите и доколкото знам я е ударил с дърво", разказа друга жена от входа.

Съседите твърдят, че не са виждали майката на Чавдар от три години. "Последно преди три години я качи на ръце и от този момент досега не сме я виждали. Мен специално не ме е заплашвал", добави съсед. Според друга жена мъжът е асоциален и го избива на агресия, когато искат заедно да решат общи за входа неща.

Кметът на "Бухово" Детелина Чобанова, която е била учителка на Чавдар Текемски, коментира, че той е бил "особен в поведението си", когато е бил ученик.

"Единственият вариант е да се заведе дело срещу подобен съсед. Но знаем колко мудна е системата и не можем да кажем какво би се случило, докато не тръгнат делата. Опитах се да бъда медиатор между двете страни. Законовите правила невинаги могат да уреждат подобни взаимоотношения. Трябва да има диалог. В разговора той даде дума, че ще размисли и може би ще се включи за врата", обясни Чобанова.

Тя потвърди, че Чавдар има оръжие.

Водещи

Най-четени