Ще има ли опашки за стипендии? Дават пари на научни организации, които не са ВУЗ 12.07 | 17:12

Грантовете по новата програма са в рамките между 5000 и 10 000 евро

От iNews.bg

По програма "Фонд за стипендии по европейското икономическо пространство" могат да кандидатстват всички институции от системата на образованието – не само висшите училища, както е било досега. Грантовете по тази програма са в рамките между 5000 и 10 000 евро и заради спецификата на дейността, за разлика от други европейски програми, не се изисква съфинансиране. Крайният срок за кандидатстване е 9 декември 2016 г. Това съобщи зам.-министър Красимир Киряков при откриването на информационен семинар в МОН.

Цялостната стратегия и визия на ръководството на Министерството е да разглежда образованието като една система и да отдава еднакво значение, еднакъв приоритет и на предучилищното образование, след това и на другите степени, като висшето образование се явява естествено един добър завършек, коментира възможностите, които предоставя грантовата схема заместник-министърът.

Киряков акцентира на важността от засилване на качествени проекти по програмата от гледна точка на трудностите, които в момента изпитва Европейският съюз по отношение на интеграцията. Очакват се проекти, които да са с обмен на знания, на културен опит, на всякакви дейности, които да са свързани с изнасянето на български знания извън България в ЕС и обратното.

Днес провеждаме два такива информационни семинара и като виждаме масовото присъствие, отчитаме че има голям интерес към тази програма, каза Киряков, който е ръководител на програмния оператор по програма BG09 Министерство на образованието и науката.

Водещи

Най-четени