Ще остане ли Пловдив без таксита? 09.09 | 14:00

Шофьорите настояват за минимален праг на тарифите

От Теодора Кокаланова

Таксиметровите шофьори в Пловдив настояват за въвеждането на минимален праг на цените. "Имаме подписка, в която се обявяваме за 0,65 лв. дневна тарифа и 0,75 лв. нощна. До края на седмицата ще я внесем в общината", заяви председателят на Асоциацията на таксиметровите водачи Диян Станев.

По думите му цените за първоначална такса и престой остават на сегашните нива - 0,90 лв. и 0,20 лв. До момента подписката е подкрепена от 400 таксиметрови шофьори. Станев уточни, че тарифите на таксиметровите услуги в Пловдив са най-ниски в цяла България, а преди 2 години са били намалени с 20%.

Въпреки това членовете на асоциацията са на мнение, че минимален праг 1 лев, за който настояват представители на две от таксиметровите компании в града, обрича на фалит част от превозвачите, предаде БТА. "Тези, които желаят ще могат да извършват превоз на пътници и на по-високи цени, в рамките на гласувания максимален праг от 1,30 лева", коментира Станев.

Той допълни, че е направена икономическа обосновка, която защитава ставките. Тя ще бъде представена на срещата с превозвачите, която ще се проведе в общината.

Водещи

Най-четени