Ще свети или не Северният парк в столицата? 25.02 | 15:59

Поставянето на осветителни тела цели справяне с престъпноостта

От Теодора Кокаланова

"Общо 68 осветителни тела ще бъдат поставени при първия етап от ремонта на Северния парк", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Ремонтът на парка цели свеждането до минимум на престъпността в района. Кампанията на Столична община включва обновяване на главния вход на парка към ул. "Ген. Никола Жеков".

Ремонтът на "Северния парк" започна в началото на февруари. Очаква се първия етап, включващ поставянето на ново осветление да приключи през март 2014 г. В проекта са предвидени подмяна на алейното осветление, на настилките, както и изграждане на автоматизирана поливна система и корекция на входовете към парка. 

Очаква се да бъдат изградени три детски площадки за различни възрастови групи и да бъде поставена обществена тоалетна. Проектът ще бъде изпълнен поетапно, като първия етап обхваща и подмяна на подземната инфраструктура.

"През последните години възстановихме осветлението в 13 паркове и градини", отбеляза Фандъкова. Сред тях са "Гео  Милев", "Лебед", Южен парк, "Борисова градина", "Баня Лозенец". Наред със "Северния парк" тази година продължава ремонта на градина "Докторски паметник" и на парка "Мир и дружба" в Студентски град.

Освен в централната част на града се извършват и ремонти дейности в кварталните паркове. Предстои да започне и възстановяването на парка на НДК, предаде БТА.

Водещи

Най-четени