Ще се отразят ли евроизборите на баловете и 24 май 31.03 | 19:24

Министър Клисарова засегна тези въпроси пред ЦИК

От Теодора Кокаланова

Не е ясно дали организирането на традиционните тържества по случай Деня на българската просвета и култура, които ще съвпаднат с деня за размисъл, са в нарушение на забраната за предизборна агитация, предвидени в Изборния кодекс.

Въпросът се отнася както до обичайното шествие в центъра на София, така и за честванията в цялата страна. Към столичните чествания традиционно се присъединяват президентът на България, министърът на образованието и науката, столичният кмет, учени от БАН, ректори, общественици, учители, студенти, ученици и граждани. 

Възниква и въпросът, свързан със събирането на зрелостниците в училищните дворове преди абитуриентските балове на 24 и 25 май 2014 г, информира БТА. "Изразявам надежда, че провеждането на изборите за Европейски парламент няма да наруши дългогодишната традиция за тържествено отбелязване на 24 май и да помрачи празника на хиляди български абитуриенти", съобщи министърът на образованието и науката Анелия Клисарова. 

Проф. Клисарова повдигна тези въпроси до председателя на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева, съобщават от пресцентъра на МОН.

Водещи

Най-четени