Щети за стотици хиляди в района на Бяла Слатина и Кнежа, след ураганните ветрове 16.05 | 12:33

Бяха получени над 20 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви

От iNews.bg

Изкоренени дървета, паднали покриви и унищожена реколта и в района на Бяла Слатина и Кнежа. Бедственото положение там остава в сила. 

Един от покривите се е стоварило върху улицата. Друг е паднал върху съседна къща и така е нанесъл много сериозни материални щети. Хората още не могат да се отърват от ужаса, който са преживели.

Бурята и едрата градушка нанесе щети и в други населени места в Белослатинско, както и в села в община Враца и Борован.

Припомняме, че гръмотевична буря със силен вятър и градушка се разрази вчера около 15.30 часа на територията на област Враца, в района на община Бяла Слатина. В оперативния център на пожарната служба бяха получени над 20 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви.

Градушката е унищожила зеленчукови, овощни и лозови насаждения в града и селата, има много увредени автомобили. Няма пострадали хора. Продължава работата по отстраняване на последствията от стихията и възстановяване на частично прекъснатото електрозахранване.

Започва и оценката на щетите от преминалата буря. На официалната интернет страница на общината са обявени и телефони за подаване на сигнали за нанесени поражения.

Водещи

Най-четени