Ъндърграунд страшилището Брендо беше арестуван в Украйна ВИДЕО 10.09 | 19:00

Официалното съобщение от украинската полиция сочи, че е задържан български гражданин, който има присъди в България и Румъния за наркотрафик. Той е бил арестуван в къща до Киев, където се е укривал с чужди документи

От iNews.bg

Ъндърграунд страшилището Евелин Банев, по прякор Брендо, е бил задържан в Украйна. Престъпният бос ще остане 20 дни в арест в Украйна, след което българската прокуратура има право да поиска екстрaдицията му у нас.

Официалното съобщение от украинската полиция сочи, че е задържан български гражданин, който има присъди в България и Румъния за наркотрафик. Той е бил арестуван в къща до Киев, където се е укривал с чужди документи.

При задържането на Евелин Банев-Брендо полицията е открила оранжерия с марихуана в къща край Киев.

Арестът се е състоял на 7 септември, сочат украинските медии, а в социалните медии специалните части на украинската полиция са разпространили и видеоклип как Евелин Банев-Брендо е арестуван на паркинг край украинската столица.

През април 2018 година Върховния касационен съд (ВКС) окончателно осъди "кокаиновия крал" на 6 години затвор. Присъда, която дойде след 12 години съдебен процес, в който прокуратурата твърдеше, че участниците в групата са изпрали над 21 млн. лева от наркотици. 

Водещи

Най-четени