Юбилейна палата събира участниците от първото българско изложение 02.07 | 12:33

Очакванията са в палатата да се включат 14 държави

От Деляна Петкова

Юбилейна палата ще отбележи годишнината от първото българско изложение през 1892 година. Това съобщават от Международния панари в Пловдив.

Своето участие вече подготвят Австрия, Чехия и Словакия, а очакванията са в инициативата да се включат общо 14 държави. Всяка от държавите ще покаже нещо типично за нея – култура, храни, сувенири, и ще отправи специално приветствие за годишнината.

Сред поканените за участие са още и Белгия, Великобритания, Германия, Италия, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Унгария, Франция и Хърватия.

Изложението ще продължи от 24 до 29 септември, по време на Есенния панаир, и е част от програмата за отбелязване на 120 години от провеждането на първото българско земеделско-промишлено изложение. В наши дни тази традиция се продължава от пловдивския панаир.  

В Юбилейната палата свои щандове ще имат и български общини, станали съратници в основаването на панаирното дело у нас. Те ще могат да поздравят пловдивчани с изпълнения на свои самодейни състави на специална сцена, която ще бъде издигната на площада пред кметството. 

Водещи

Най-четени