Юлиан Константинов: Един Кирил Христов не е България 21.05 | 17:35

Той твърди, че Христов си е позволил грубости при спречкването

От Диана Цветкова

Лицето на "Аз обичам България" Юлиан Константинов излезе с официална позиция за скандала с колегата му Кирил Христов. Във фен страницата на предаването във Facebook Константинов разказа неговата гледна точка за спречкването заради неправилно паркиралия джип. Той не отрича в прав текст, че е ударил журналиста, но от позицията му се разбира, че до такъв физически сблъсък не се е стигнало.

"Признавам – много драматично! Най-обикновеният гражданин (според него самия) Кирил Христов се разхожда, вижда неправилно паркирал джип, прави забележка на собственика, за което получава арогантно поведение, счупени очила и (според него) юмрук!", пише Константинов.

По думите му в деня на инцидента е прибирал сина си от детска градина, близо до която е паркирал автомобила си. Докато жена му е обличала малкия, той е излязъл да вземе колата и забелязал млад мъж "да ми криви чистачките".

Той обяснява, че е помолил Христов "втори път да не ми пипа колата", след като именно колегата му е подел темата с известността, заявявайки: "Аз тебе те познавам, но ти не знаеш кой съм!".

Юлиан Константинов твърди, че след като е станало ясно, че мъжът има забележки относно паркирането му, му е посочил, че има органи, които са упълномощени да регистрират нарушения, след което се е обърнал и си е тръгнал към колата.

"...след което чух как той брутално ме напсува – подчертавам – брутално. Бих цитирал думите му, но са твърди вулгарни, за да бъдат написани. Дали тогава са му паднали очилата – не знам. Само помня, как той взе един огромен камък и тръгна срещу мен, след като се бях качил в колата, как снимаше с телефона си и как се заканваше", обяснява водещият. Той подчертава, че след инцидента чистачките му вече не работели.

"В нито една държава от ЕС не може да стане подобна случка, защото хората знаят правата и задълженията си! Нито един европеец няма да криви чистачките на "неправилно" спрял автомобил, а ако е толкова съвестен, ще информира своевременно органите на КАТ. (...) Оставям настрана въпроса дали каруцарският стил на псуване е допустим", коментира Юлиан Константинов.

Той допълва, че е готов да плати в троен размер счупените очила на колегата му, подчертвайки, че не знае дали има общо със счупването им, но "само, след като въпросният господин заплати ремонта на чистачките ми в специализиран сервиз".

В коментар на написаното в блога на Кирил Христов, че не обича "България на Юлиан Константинов", водещият отговаря, че винаги е по-лесно и по неудобно "да Не обичаш".

"Аз пък, Обичам България, дори и с такива като Кирил Христов. Защото един Кирил Христов не е България и Слава Богу", завършва официалната си позиция Юлиан Константинов

*Редакцията на iNews запазва правописа на официалната позиция непроменен.

Водещи

Най-четени