Юрист: Корупцията у нас е заразна 07.04 | 11:40

Сякаш й плащаме своеобразен данък, затова не се развиваме, смята адв. Владимир Шейтанов

От iNews

Темата за корупцията се издига на друго равнище с решението на президента да свика Консултативния съвет по национална сигурност по този проблем. Смятам, че в този случай апартаментите не са толкова важен белег, тъй като това са едни съвсем естествени човешки нужди. Проблемът е там, че някои от българските политици са по-динамични и нетърпелими да си закупят ново жилище. Това заяви в сутрешния блок на БНТ адвокат Владимир Шейтанов от Стратегическия съвет при президента.

,,Всеки апартамент е пред погледа на обществото. Това е нещо, което не може да се скрие от погледа, докато проблемите с офшорките, с банките или с пътя в Своге, например, могат да бъдат укрити по някакъв начин. И когато една голяма част от българското общество се намира под чертата на бедността, такива неща не правят особено добро впечатление'', допълни той.

,,Корупцията у нас е заразна. България скоро ще се доближи до момент, в който ще трябва да постави паметник на корупцията. В България сякаш плащаме своеобразен данък на корупцията, затова не се развиваме. Ако сега се развиваме с темпове от порядъка на 3,6 процента, може би без корупцията у нас щяхме да се развиваме двойно по-бързо'', посочи Шейтанов.

,,Нямам представа как ще се развие Съвета по национална сигурност, тъй като нашият Стратегически съвет не е част от него, но дано всички ангажирани по въпроса ведомства присъстват. Колкото по-широка е тази дискусия за корупцията, толкова по-добре за българското общество'', отбеляза адвокатът.

,,Проблемът с Истанбулската конвенция  е многопластов. Тя е разположена в полето на вътрешното и международното право'', завърши Владимир Шейтанов.

Водещи

Най-четени