Явор Божанков: Не БСП си е построило "общежитие" с половината си функционери в него 22.03 | 09:53

КПКОНПИ ще разследва Цветанов, а комисията е избрана от него, посочи депутатът от БСП

От iNews

Г-жа Йончева обясни, че имотите й са наследствени. Тогава тя не е имала позиция във властта. А Цветанов реално разполага с власт. Стратегията на ГЕРБ е атаката - най-добрата защита. Не БСП си е построило общежитие с половината функционери в него. Това каза депутатът от БСП Явор Божанков по НТВ.

Това не е тема, започната от БСП. Това не е сделка, при която някой си и купил жилище. И преди имаше скандал със 6-те апартамента.

КПКОНПИ ще разследва Цветанов, а комисията е избрана от него. Апартаментът е купен с 1 млн. лева под пазарната цена. Това означава, че 200 000 лева данъци са спестени. Денят, в който той купува новото жилище, двата имоти случайно се продават на човек от неговата кампания. Също случайно купуват Рашидов, Цачева. По-скоро става дума за лобизъм и услуги. Става ясно, че срещу фирмата е имало проверки, свързани с г-н Цветанов.

Проверихме и разбрахме, че са гласувани  промени в закона, свързани с "Артекс", зад които е застанал г-н Цветанов. Българските граждани ги преследват за един лев, адвокатите доносничат за своите клиенти. Борисов каза, че съмнения за корупция няма да търпи. Цветанов не е обяснил за връзките си с разстреляния бизнесмен Петър Христов. 

Г-н Борисов, не е светнала "синя" лампа, а заря е гръмнала с апартамента на Цветанов. Всеки се пита дали в този квартал ще си купи жилище за 600 евро за кв. м. Всеки се пита дали ще му опростят дълг или ще му го разсрочат за 10 години.

Водещи

Най-четени