Явор Гечев: Станишев показа, че наистина е голям политик 06.07 | 19:15

27 юли е добра дата за избор на нов председател, смята той

От Теодора Кокаланова

"Сергей Станишев показа, че е наистина голям политик и че мисли повече за партията, отколкото за себе си. Датата за оттеглянето му е правилна и той го направи по един истински и елегантен начин", отбеляза Явор Гечев, член на Националния съвет и делегацията на конгреса на БСП.

По думите му датата 27 юли е добра дата за избор на нов председател. "Тя е такава, че на практика е и преди Бузлуджа, и преди следващите избори, което би трябвало да даде много сериозна нова енергия на самата партия", уточни Гечев. 

Според него предстоящият конгрес на БСП ще е 100% успешен. "Това много сериозно ще консолидира партията и ще докара много повече допълнителни проценти на БСП на самите избори", смята Гечев. Той категорично заяви, че изборите ще са много интересни. 

"Някой, ако си е правил сметки без БСП, всъщност няма да излязат", допълни Гечев. По думите му екипите продължават да работят и то на пълна сила и по-голям заряд, предаде агенция "Фокус". "Надявам се това, което каза Сергей Станишев, че не излиза тотално от политиката, а че ще е на първата линия в следващите избори, да е вярно, което значи една приемственост и по-висок заряд", каза Гечев.

 

 

Водещи

Най-четени