Яка охрана на паметника на Левски 19.02 | 09:15

Сините фенове обещават да няма напрежение

От Теодора Кокаланова

През целия ден по време на честванията на 141-годишнината от обесването на Васил Левски полицията ще налага пропускателни пунктове в района. От съображения за сигурност някои граждани ще бъдат пропускани срещу легитимация и след проверка. Футболните привърженици заявиха, че нямат никакви намерения за участие в безредици, съобщи в. "24 часа".

От Националния фенклуб на "Левски" са категорични, че случаи на опити за въздействие върху фенове с цел участието им в провокации в центъра на София няма да има. Информациите за метежи и за бунтуве и за насилие са абсолютни манипулации, коментираха от фенклуба. 

Сините запалянковци ще бъдат пред паметника на Васил Левски, но часове преди официалното честване вечерта. Те обявиха, че няма да създават проблеми, да водят битки и да организират и прокламират безредици. 

На паметника "Левски" ще бъде затворено движението в 15:00 ч. за автомобили от бул. "Дондуков" в посока бул. "Васил Левски" и от ул. "Оборище" също в посока бул. "Васил Левски" и паметника. Гражданите могат да влизат само от подходите на улица "Оборище" към "Васил Левски" и от "Дондуков" по "Васил Левски", където ще има техническа проверка", уточни началникът на сектор "Сигурност" към Столичната община Красимир Димитров.

Водещи

Най-четени