Янаки Стоилов: Има риск да не се приеме Изборният кодекс 18.02 | 08:29

От ГЕРБ излизат хората, които са отговаряли за публичните пари

От Кремена Бедерева

Сега от ГЕРБ излизат хората, които в голяма степен са отговаряли за публичните пари. Това смята зам.-председател на ПГ на "Коалиция за България” в НС Янаки Стоилов, който коментира в студиото на Нова телевизия отцепването на членове от партия ГЕРБ.

Има риск да не се приеме Изборния кодекс, защото тези два дни започват да стават критични и ако още ден – два се провалят, тази работа няма да може да бъде завършена, заяви още той. Ако още един или два дни се провалят заседанието на парламента, има такава опасност.

Ако този сценарий се случи, или настоящият закон ще продължи да действа, или трябва да се направят някакви малки промени в настоящия закон, уточни той.

По думите му се очаква днес да има дискусия, която да затвори темата, , която да затвори темата и за майчиния език. Тази тема беше доста конфликтна, тъй като има една инициатива на "Атака", но тя не съответства на тази на парламента. Това коментира Стоилов за агитацията на майчин език.

За него проблемът е, че зад темата за езика са се появили много по-дълбоки теми и заседания.

В парламента има различни хора. Според него самото изказване на Хафъзов не е случайно. Лютви Местан отправя европейски послания, в същото време други изказвания са насочени само към хората, които са само избиратели.

По думите му не трябва да се допуска нагнетяване на етническо напрежение заради дебатите на какъв език да се води агитацията.

 

 

Водещи

Най-четени