Яне пита Кунева защо се срамува, че е Пръмова 01.11 | 11:35

Лидерът на РЗС упрекна Меглена Кунева, че крие факти за миналото си преди 1990 г.

От Диана Цветкова

Лидерът на РЗС Яне Янев отново подхвана темата за връзката на Меглена Кунева с комунизма.

Янев попита задочно председателя на "България на гражданите" защо крие фамилията си Пръмова, какво ѝ е дало това име до '90-та година и защо го е скрила след идването на демокрацията. (Кунева е омъжена за Андрей Пръмов, син на покойния Иван Пръмов, който бе секретар на Централния комитет на БКП и бивш министър на земеделието – б.р.)

Яне Янев показа документ от Националния център за информация и документация, от който става ясно, че Кунева е защитила докторска дисертация под името Миглена Щилянова Кунева-Пръмова.

Лидерът на РЗС я призова да покаже удостоверението си за граждански брак, като уточни, че се занимава с темата за връзките ѝ с комунизма, защото тя го е предизвикала, като го е обвинила, че е говорител на Бойко Борисов.

"Тя твърди, че никога не е приемала тази фамилия и се е отказала от нея. Продължила е да ползва това име, да излезе и да каже от какво се срамува", заяви Янев.

Той упрекна Меглена Кунева, че е излъгала избирателите, още когато се е кандидатирала за евродепутат, а в крайна сметка не е изкарала цял мандат (през 2009 г. Кунева бе избрана за евродепутат, но отстъпи мажоритарното си мястото на следващата в листата – Антония Първанова - б.р.).

Водещи