Янев иска Борисов "час по-скоро да оздравее" 04.03 | 14:42

Лидерът на РЗС е разговарял с премиера в оставка по телефона. Пожелал му бързо оздравяване

От Кремена Бедерева

Лидерът на "Ред, законност, справедливост" - РЗС Яне Янев е пожелал по телефона - бързо оздравяване на премиера в оставка Бойко Борисов, но не е говорил с него за политика.

Янев съобщи това на пресконференция в централата на партията, предаде агенция "Фокус”.

Много е гадно, непочтено тогава, когато вече стане въпроси за личностни атаки. Комунистите, ДС и ДПС нанесоха много тежък здравословен удар на Борисов. Това не е човешко, и в такива моменти хората показват своите лица, каза Яне Янев.

Ние считаме, че въпреки нашите разногласия във времето, и въпреки нашите тежки спорове с Борисов, сме доказали, че работим последователно за нашата основна теза – смяна на модела, нова Конституция и нов тип управление във всички власти. Нещо повече, готови сме и сега да спорим с Борисов, затова искаме - час по-скоро човекът да оздравее и да има нормална възможност да си реализира тезите, допълни още Янев. 

На най-големите ни душмани и врагове - не желаем болести. По никакъв повод в такъв момент не бих си позволил да говоря с Борисов за политика. Обадих му се и му пожелах оздравяване, каза Яне Янев.

Имам достоверна информация, която може само да се обобщи, но не може да се влиза в детайли, поради спецификата на българското законодателство, че руски олигарси и руски служби са се задействали много здраво, в това число и при последните разговори между президента Путин и премиера Борисов, е било намекнато за развитие на събитията, които видяхме.

Аз считам, че Борисов се определи окончателно на страната на дясно-консервативното мислене – заложи на "Набуко”, прати в историята "Белене”, и даде картбланш да се разкрият далаверите на енергийната мафия. Това го центрира като основен играч в дясното пространство, обясни Янев.

Част от протестиращите бяха внедрени и провокирани от енергийната мафия. Тази теза след време ще се докаже. На народът му писна от всичко и всички – това е така и е ясно. Но това, че определени хора искаха да се случи този сценарий, от който определени групировки ще имат облага, също е ясно - каза Янев.
На въпрос как ще разграничи внедрените протестиращи, той отговори: Искаме публичност, за да видим кой кой е.

 

Водещи

Най-четени