Ясно е защо е избухнал трафопостът в Бургас 26.02 | 09:17

За щастие при инцидента няма пострадали хора

От Мая Александрова

Ясно е защо е избухнал трафопостът в Бургас. Дежурният в общината заяви, че става дума за пренатоварване на мрежата, при която два от предпазителите са изгорели. По думите му инцидентът бил пресилен. По думите му имало "малко пушек и миризма".

Електрическата авария е станала през изминалата нощ в трафопост на ул. "Дебелт” № 9 в Бургас. Сигналът е получен на единния спешен телефон 112 в 19.16 часа снощи. На място е изпратен авариен екип на електроразпределителното дружество и пожарен автомобил.

Няма нанесени щети, нито пък пострадали хора. Аварията е отстранена.

От областна администрация обаче са изпратили съобщение до медиите, в което говорят за "взрив”. "На 25 февруари към 19.30 часа в трафопост на EVN, в близост до пазара в центъра на Бургас на ул. ”Дебелт” (срещу бившето Трето районно управление на МВР), поради техническа неизправност е произведен силен взрив, съпроводен от искри и мощен задушлив пушек от експлозия, която е разтърсила съседните сгради. Няма жертви и пострадали! На мястото на инцидента веднага е пристигнала аварийно-техническа група за да отстрани аварията. За съжаление обаче веднага след намесата на техниците от EVN е последвал втори мощен взрив в центъра на Бургас. След подадени сигнали от граждани на мястото на аварията пристигна Павел Маринов, областен управител на Бургас, който се свърза с дежурния за Бургас на EVN, който го увери, че след час енергоподаването ще бъде възстановено. Според служителя на EVN категорично става дума за техническа неизправност, а не за терористичен акт”, гласи съобщението на областна администрация, предаде агенция "Фокус".

Водещи

Най-четени