Ясно е коя партия с кой номер е в бюлетината за евровота 23.04 | 12:00

С номер 15 гласуват за БСП, с 18 за ГЕРБ, с 20 за „Атака“, с 29 за ДПС

От Ивелина Георгиева

Привържениците на "Коалиция за България" ще трябва да отбележат номер 15 в изборната бюлетина, за да изпратят представители от партията в Европарламента. Симпатизантите на ГЕРБ ще трябва да зачеркнат номер 18 в бюлетината.

Това стана ясно след тегленето на жребий в ЦИК за определяна на номерата на партиите, коалициите и независимите кандидати за предстоящия евровот на 25 май.

На случайно избран принцип членове на ЦИК теглеха номерата и имената на партиите от две различни кутии.
За предстоящия евровот ПП "Атака" ще е под номер 20 в изборната бюлетина, а ДПС ще разчита на номер 29.
На движението, ръководено от Георги Първанов "АБВ" се падна фаталният номер 13, а Реформаторския блок ще фигурира в бюлетината с номер 10. Номер 9 отиде при ПП "Синьо единство", а партията на Николай Бареков "България без цензура" е с номер 28.

Жребият отреди ПП "Българска комунистическа партия" да е с номер 25, Съюзът на комунистите в България - номер 21, ПП "Зелените"- номер 27, ПП "Зелена партия"- номер 4, ПП "Партия на Зелените"- номер 3, НФСБ - номер 11, ПП "Глас народен"- номер 2, Християн демократическа партия на България - номер 6, БАСТА са с номер 12, Българска национално-патриотична партия са с номер 8, Коалиция националистически партии на България ще разчитат на номер 30, Българската левица - номер 1.

Независимите кандидати Румяна Вълчева - Угърчинска Винсенти е с номер 26, Александър Алексиев - номер 14, Янаки Ганчев - номер 7, Виктор Папазов - номер 16, Евгения Банева - номер 19 и Николай Йовев - номер 5.

Водещи

Най-четени