Венелина Венева на финал на ЕП по лека атлетика в зала 05.03 | 12:21

Българката трета в квалификациите на висок скок

От iNews.bg

Българската представителка във високия скок Венелина Венева се класира за финала на европейското първенство по лека атлетика в зала. Българката преодоля нормата от 194 сантиметра от първия път и ще вземе участие във финала утре от 16:30 часа.

Първа в квалификациите се нареди Антониета Ди Мартино от Италия, която първа преодоля 194-те сантиметра. Втора остана Светлана Школина от Русия, следвана от Венева. Четвъртата позиция пък остана за представителката на Франция Мелани Мелфор, следвана от Еба Юнгмарк от Швеция и сензацията Даниеле Френкел от Израел, която постави нов национален рекорд.

Другите две участнички на финала са Оксана Окунева от Украйна и Рут Беитиа от Испания, която не преодоля височината, но заради най-добри показатели от предишните опити зае последното свободно място.

Венева преодоля успешно 180 сантиметра от първия опит. След това отново от първия преодоля 185, а от втория се справи със 189 сантиметра. 192 сантиметра бяха скочени от Венева отново от втория опит, следван от успешен скок на 194.

Водещи