Пожар затвори пътя Средец-Елхово 03.09 | 08:09

Втори ден пламъците не стихват в община Средец

От Филипа Тодева

Главният път Средец-Елхово в момента е затворен заради пожара, който гори втори ден в близост до четири села край Средец. Това съобщиха от Съюза на българските автомобилисти. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната и АМ-те "Люлин", "Тракия", "Хемус" и "Марица" са сухи.

Във връзка с рехабилитацията на естакада "Девня” е въведена временна организация от пътен възел "Суворово” до пътен възел "Неофит Рилски” на АМ "Хемус" в област Варна. Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна. Продължават ремонтите на АМ "Тракия" при км 56 в област Пазарджик.

До 30.09.2012 в интервала от 16:00ч. до 22:00ч. за последния работен ден и последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа : автомагистрали, пътища І-ви клас, пътища ІІ-ри клас (пътни участъци : Дебелец-Гурково, Ст.Загора-Сливен, Бургас-Церово, Оряхово-Мизия, Пловдив-Смолян, Симитли-Гоце Делчев, Околовр.път на София, Добрич-границата с Румъния).

Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден, тя не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

При температура на въздуха над 35 градуса Целзий, за времето от 13:00 до 21:00 часа, се забранява движението на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища.

Забраната не важи за автомобили превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. За времето на забраната автомобилите трябва да изчакат извън платното, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението по пътищата.

При въвеждането на забраната в дадена област, да се въвежда забрана за движение и в съседните области, независимо от различията в температурата на въздуха в областите.

По време на действие на забраната, тежкотоварните автомобили над 20 т да изчакват извън пътното платно, без да пречат на движението на определените паркинги. Забраната не важи за моторни превозни средства, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

СБА припомня, че от 7 август е задължително да се шофира с включени къси светлини и през деня целогодишно.

Водещи

Най-четени