БДЖ пуска нови влакове 03.01 | 07:17

Превозвачът ще промени разписанията в различни железопътни участъци

От Филипа Тодева

Холдинг "Български държавни железници" ЕАД ще промени разписанията на някои влакове и ще пусне допълнителни влакове в различни железопътни участъци.

Промените ще бъдат въведени във връзка с постъпили искания за промени в новия График за движение на влаковете от редовни клиенти на националния железопътен превозвач, областни и общински администрации, съобщиха от холдинга.

За осигуряване на допълнителна възможност за пътуване с железопътен транспорт ще бъдат пуснати още два влака между Пловдив и Асеновград, които ще се движат в сутрешните часове през работните дни от седмицата. Допълнителни влакове ще пътуват сутрин и от Враца до Червен бряг, както и между Шумен и Попово. През следобедните часове на деня ще бъдат пуснати още два допълнителни влака между Горна Оряховица и Плачковци.

За осигуряване на удобен железопътен транспорт за жителите от населените места в участъка между Генерал Тодоров и Петрич, както и между Генерал Тодоров и Кулата, ще бъдат пуснати в движение общо 13 пътнически влака.

Сутрешният пътнически влак 20101 от София за Червен бряг, който заминава от Централна гара София в 05:10 ч., ще се движи по променен маршрут. Този влак вече ще пътува по маршрут от София до Враца, като по този начин ще се осигури възможност за пътуване от Мездра до Враца в сутрешните часове на деня.

Промени ще бъдат направени и в спиранията на някои от влаковете, като те вече ще спират на допълнителни гари и спирки.

За пътниците от населените места между Радомир и Перник ще бъде осигурено допълнително обслужване с железопътен транспорт, като за целта два пътнически влака между Кюстендил и Радомир ще пътуват по удължен маршрут до Перник.

Водещи

Най-четени