Бурята не ни се е разминала 23.07 | 08:30

Жълтият код за опасно време, обявен в 28 области в страната, остава

От Теодора Кокаланова

Всеки от нас се събужда с надеждата да не вали, тъй като за съжаление през последните седмици това се случва всеки ден, и то по няколко пъти. Да, ама не. И днес ни очакват обилни валежи, мощни гръмотевици, силен и по-студен вятър и градушки. 

Жълт код е обявен в цялата страна заради гръмотевичните бури и интензивните валежи. Силният дъжд започна още от сутринта и май няма намерение да ни напусне през целия ден. 

Във всички 28 области по-късно през деня и през нощта срещу 24 юли ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Вероятни са и градушки.

Една от последните водни стихии, която засегна хората в цялата страна, бе тази по Южното Черноморие. По заповед на кмета на Приморско Димитър Германов бе обявено бедствено положение заради падналите валежи през нощта на 16 юли.

Реките Ропотамо и Дяволска излязоха от коритата си, а редица пътища в района останаха затворени за движение. В Приморско се наводниха приземните етажи на заведения, магазини и хотели, сградата на общината, детската градина. В три селища – Росен, Ясна Поляна и Веселие – ситуацията достигна кризисни нива

Заради проливните дъждове приливна вълна потопи варненския квартал "Аспарухово". Потопът взе 13 жертви, като последната жертва на водната стихия бе намереният обявен за издирване 6-годишен Марин, който изчезна при наводнението. Потопът взе жертва и в Добрич

Водещи

Най-четени