В кухнята на една бесарабска българка 27.02 | 16:26
Национални граници вече не съществуват
Кулинарният талант безспорно е един от най-полезните от всяка гледна точка. От една страна, не опираш до услугите на другите, когато става въпрос за собствената ти храна. От друга, всички те обичат и уважават.
Защото любовта, която се влага в приготвянето на даденото ястие, буквално преминава в него. А вкусната храна и любовта вървят ръка за ръка.
Винаги е любопитно да научиш какво вдъхновява кулинарите, независимо дали професионалисти или любители. При всички положения, човекът, който е отдал живота си на храната, е широкоскроен, любвеобилен и уравновесен.
Все пак храната е отражение на културата на всеки народ, а в кухнята граници не съществуват. Доказателство за това твърдение е бесарабската българка Марианна Калинкова, "откритие" на колегите от Kulinar.bg.
Всъщност, Марианна е тяхна читателка, която грабва вниманието им с майсторските й ястия и десерти. Какво има да покаже и разкаже бесарабската българка за кухнята на Молдова, кулинарните вдъхновения, ритуали и трикове, можете да научите в Kulinar.bg.
Водещи
-
На Коледа празнуват повече от 20 имена
Всяко събитие от живота на Господ Иисус Христос е празник за вярващите през всички времена.
25.12 | 11:20
-
И днес няма следа от 13-годишния Николай
От 9.00 ч. тази сутрин военнослужещи от Втора механизирана бригада с термокамери и дронове са...
25.12 | 11:00
-
Зоните за почасово платено паркиране в София няма да работят на 25 и 26 декември
Преди дни от Столичната община съобщиха за промяна на организацията на движението на градския...
25.12 | 10:40
-
Най-необичайните коледни традиции по света
Коледа се празнува по света с безброй уникални традиции
25.12 | 10:21
Най-четени
-
Честито Рождество Христово!
По улиците тръгват коледари, които тропат по вратите на къщите и пеят „Бог се роди, Коледо“.
25.12 | 09:00
-
Обявиха оранжев и жълт код
Единствено за две области няма предупреждение - Кюстендил и Благоевград.
25.12 | 09:40
-
Какви ястия да сложим на коледната трапеза
Безспорно свинските пържоли са една добра идея за част от коледното меню.
25.12 | 10:00