Вижте къде няма да има вода в София 06.08 | 09:21

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на днес и утре

От Кремена Бедерева

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на днес и утре, съобщиха от компанията.

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи в Пречиствателна станция за питейни води Бистрица, се налага спиране на водоподаването: от 8,00 часа до 10,00 часа днес и от 4,00 часа до 6,00 часа утре на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на: вилна зона "Герена”(Бункера).

С понижено налягане ще бъдат:

от 4:00 часа до 6:00 часа на 7 август 2013 г.
магазин "Икеа”, база на "Главболгарстрой”
жск "Малинова долина”
кв. "Витоша” – комплекси "Макси”, "Преслав”, "Градина”
кв. "Витоша” – района между ул. "Йордан Радичков”, ул. "Борис Арсов”, ул. "Милко Борисов”, ул. "Станчо Ваклински”
бул. "Черни връх” – от№91 до №151
кв. "Мирчо Драганов” – ул. "Ген. Иван Колев”
кв. "Манастирски ливади – изток” – по ул. "Луи Айер” от ул. "Шарл Шампо” до ул. "Околовръстен път” и ул. "Йордан Бакалов Стубел”
по ул. "Околовръстен път” от пътя за лифт "Симеоново” до бул. "България” – "Сити клиник”, бензиностанция "Шел”, база на "Волф”, к-с "Царско село”.

Във връзка с подмяна и монтаж на спирателни кранове и изграждане на система байпас изпускатели по бул. "Илиянци” кв. "Военна рампа”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на:

Ул. "Дан Колов”, ул. "Жак Дюкло”, Околовръстна жп линия, бул. "Илиянци”, река Суходолска, ул. "Първа българска армия, ул. "Нешо Бончев”, ул. "Планинско цвете”, ул. "Снежник”, ул. "Първа българска армия”, ул. "Каменоделска”, ул. "Малашевска”, ул. "Първа българска армия”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, на адрес: ул. "Рояк” ъгъла с ул. "Новградец”; ул. "Димитър Гущанов” пред фирма "Полмо”,ул. Железопътна пред магазин Била.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. "Никола Генадиев” ж.к. "Младост І”, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на:

по ул. "Никола Генадиев” от ул. "Йерусалим” до бл. 34
по ул. "Йерусалим” от бл. 54 до бл. 51А
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, на адрес: ул. "Никола Генадиев” до бл. 48А.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. "Цар Асен” Център, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на:

по бул. "Витоша” от бул. "Ген. Михаил Скобелев” до бул. "Патриарх Евтимий”
по ул. "Верила” от бул. "Витоша” до ул.”Цар Асен”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, на кръстовището на : бул. "Витоша” и ул. "Верила”.

След реализацията на тези инвестиционни проекти клиентите на "Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на "Софийска вода” АД на телефон 0700 12121.

Водещи