Внимавайте на пътя – на места вали дъжд и има гъсти мъгли 18.11 | 10:05

Пътищата и магистралите са проходими

От Филипа Тодева

Пътищата от републиканската пътна мрежа и АМ-те "Люлин", "Хемус", "Тракия" и "Марица" са проходими. Пътните настилки в по голямата част на страната са сухи на отделни места мокри. Това съобщава Съюзът на българските автомобилисти.

Във връзка с рехабилитацията на пътен подлез при км.379+414 временно се затваря за движение и северното платно на АМ "Хемус" в посока София. Автомобилният поток е пренасочен по маршрута АМ "Хемус" - п.в."Ветрино" - път I-2 Русе - Варна през Ветрино и Нови пазар и включване на АМ от пътен възел Каспичан.

Дижд вали в областите Монтана и Видин

Намалена е видимостта поради мъгла до 50 м в областите Стара Загора и Габрово

Въведена е временна организация на движение при км 14+600 - трети тунел на АМ Люлин, за изграждане на функционално осветление. Движението се осъществява двупосочно в лявата тръба на тунела.

Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата І клас и тези с европейска номерация.

След 07.08.2012г. е задължително да шофирате с включени къси светлини и през светлата част на деня, целогодишно.

Затворени са Златишкият, Върбишкият и Твърдишкият проход. Вратник е отворен, но със забрана за движение на товарни автомобили над 10т. Дюлински проход е затворен за товарни МПС. Обходен маршрут има през Варна - Обзор – Сл. Бряг. През Айтоски проход е забранено преминаването на МПС над 20т. Забрана за движение на МПС с маса над 10 тона има за проходите Шипка и Петрохан.  

Водещи

Най-четени