Внимание! Жълт код за силен вятър 30.01 | 09:00

Освен това ще бъде и облачно, прогнозират синоптиците

От Кремена Бедерева

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще стане значително по-ниско от средното за месеца.

Днес времето ще е предимно облачно.

По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има на места в Северна България и източните райони. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. По-късно след обяд в югозападните райони ще завали дъжд и постепенно валежите ще обхванат Западна България.

Максималните температури ще са между 8° и 13°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа силен южен вятър. Максимални температури между 10° и 14°. Температура на морската вода 6°. Вълнение на морето 3-4 бала.

В планините ще има значителна облачност. След обяд на места в Пирин и Родопите ще превали слаб сняг. Ще духа бурен юг-югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 6°, на 2000 м около 1°.

Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна, освен за област Видин, за 30 януари.

Кодът е в сила за областите Монтана, Варна, Бургас, София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Враца, Плевен, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Ямбол, Шумен, Добрич, Силистра, Разград, Русе.

В тези области ще духа силен вятър от юг-югозапад с пориви до 25-30 м/с.

Водещи

Най-четени