Временни ограничения на движението по "Хемус" и "Тракия" 26.08 | 10:14

Причината са ремонтни дейности

От Олга Андреева

Заради ремонтни дейности са въведени временно ограничения на движението по автомагистралите "Хемус" и "Тракия", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". На AМ "Тракия" има ограничения в област Ямбол.

От днес, 26 август, с въвеждане в експлоатация на участъци от АМ "Тракия" Оризово-Бургас, ЛОТ 4 от км 276+200 до км 290+510 и пътен възел на АМ "Тракия" при км 290+510 с път I-7 се въвежда организация за движение на всички МПС по маршрута: Посока Бургас: п.в.на АМ "Тракия" с път I-7 при км 290+510 – път I-7 - п.в."Петолъчката" - път I-6 - АМ"Тракия" – Бургас; Посока София: Бургас-АМ "Тракия" - път I-6 п.в ,,Петолъчката”-път І-7 - п.в.на АМ "Тракия" с път І-7 при км 290+510-АМ"Тракия" – София.

На АМ "Хемус" между тунел "Витиня" и тунел "Топли дол” (км. 30+600 среда -виадукт " Бебреш”) се ограничава движението на пътни превозни средства по аварийната лента в светлата част на денонощието. В област Варна е затворено лявото платно от п. в. "Суворово" до п. в. "Неофит Рилски" поради рехабилитацията на естакада "Девня". Движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна.

В Област Шумен от п. в. Каспичан до п. в. Ветрино е затворено дясното платно, движението е пренасочено по път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 "Ветрино-Провадия” до п.в. Ветрино-до 30.11.2012 г.

До 30.09.2012 г. в интервала от 16.00 часа до 22.00 часа за последния работен ден от седмицата или предпразничен ден, както и за последния почивен ден, и за последен предпразничен ден се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили /включително ремаркета и полуремаркета/ с повече от две оси по автомагистралите и републиканската пътна мрежа от I-ви клас. Забраната не важи за МПС превозващи бързо развалящи се храни на температурен режим и живи животни.

Нормално е преминаването на ГКПП-та, с изключение на граничните пунктове на България и Румъния, където временно се ограничава движението на товарни автомобили. На ГКПП–Калотина, ГКПП-Кулата и ГКПП-Калотина трафикът е по-интензивен.

Водещи

Най-четени