Времето продължава да ни се сърди - остава облачно и мъгливо 06.01 | 07:00

Максималните температури ще се повишат, но ще остане студено

От Гергана Златкова

През нощта и утре преди обяд ще преобладава облачно, все още на места в равнините – мъгливо и почти тихо време. След обяд ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър, с него мъглите в равнините ще се разсеят, облачността ще се разкъса и намалее, на много места до предимно слънчево време. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

По-значителна облачност ще се задържи над югоизточните райони, но още преди полунощ и там ще намалее. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, преобладаващите максимални – между 7° и 12°.

Преди пладне над Черноморието ще бъде облачно и почти тихо. След обяд ще се появи до умерен югозападен вятър, облачността ще се разкъсва и намалява, по северното крайбрежие до предимно слънчево време. Максималните температури ще са 9° - 11°, температурата на морската вода е между 6° и 9°.

Вълнението на морето ще бъде 1 – 3 бала. Преди обяд над планините ще бъде облачно, но след пладне от север облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи през целия ден над Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Във вторник облачността ще е разкъсана, на места, главно в котловините на Западна България и в югоизточните райони ще има условия и за мъгли. В сряда на много места в равнините и низините ще бъде мъгливо и там температурите ще останат сравнително ниски. Над планинските райони ще бъде предимно слънчево и топло, като температурите ще се повишат още.

В четвъртък денят също ще започне с мъгли и ниска облачност, но по-късно в Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър и мъглата там ще се разсее, а дневните температури ще се повишат.

Водещи

Най-четени