Втори прием на заявления за одобрение на Местни инициативни групи по ПРСР 14.10 | 16:31

Срокът е от 14.10 до 07.11.11

От Ивайло Ачев

Втората процедура за набиране на заявления за одобрение на Местни инициативни групи (МИГ) по мярка 41 "Прилагане на стратегии за местно развитие” по ос 4 ЛИДЕР на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 – 2013 г. ще се проведе в периода от 14 октомври до 7 ноември тази година, съобщават от Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

Сред основните изисквания към кандидатите са те да са юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват общественополезна дейност и представляват партньорства със задължителното участие на общините от съответната територия. Местните инициативни групи трябва пряко да са ангажирани с прилагането на интегрирана стратегия за местно развитие, разработена съгласно изискванията на ПРСР.

Заявленията по мярка 41 от Програмата ще бъдат оценявани от междуведомствена комисия, в която участие ще вземат и външни експерти-оценители. Бюджетът за този прием по мярка 41 "Прилагане на стратегиите за местно развитие” е в размер на левовата равностойност на 26 981 814 евро, а недоговорираният бюджет по мярката от предходния прием на заявления е в размер на 1 407 125,34 евро.

Одобрените Местни инициативни групи ще сключват договори за финансиране и по Под-мярка 431-1 "Управление на МИГ, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие”. Бюджетът за този прием на заявления по Под-мярка 431-1 "Управление на МИГ, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие” е в размер на левовата равностойност на 3 630 000 евро плюс остатъка от предишни приеми по двете Под-мерки на мярка 431 от ПРСР.

Водещи

Най-четени