Възстановено е движението през ГКПП "Видин" 16.02 | 18:36

Харманли, Свиленград, Любимец, Сливница и Бойница все още са в бедствено положение

От Андриян Георгиев

Обстановката в страната продължава да се нормализира. Остава обявеното бедствено положение в общините Харманли, Свиленград, Любимец, Сливница, както и в община Бойница, област Видин.

От 16 часа е възстановено движението през ГКПП "Видин", фериботът Видин-Калафат пътува в двете посоки, съобщават от МВР.

В област Хасково работата за ликвидиране на последствията от наводнението в с. Бисер продължава. Продължава възстановяването на дигите на реките Марица и Харманлийска.

Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално. Няма преливащи язовири от каскада "Арда” и нивото им продължава да спада. В цялата страна се освобождават водни обеми от язовирите.

В област Хасково има частично скъсани диги и обрастване с дървета и храсти на много участъци по речните корита. 

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени и заледени, обработват се и се опесъчават.

Пътищата от град Кула до ГКПП "Връшка чука" и Видин - село Флорентин са затворени временно за движение заради снегонавявания и силен вятър. Участъците ще бъдат затворени докато бъдат изчистени. Пътят от Видин за Флорентин се извършва по обходен маршрут през град Брегово.

Във Видинска област затворени за движение са пътните  участъци Кула-Грамада, Киреево-Раковица, Синаговци-Грамада и  Церова вода - Раковица. 

Водещи

Най-четени