Главсекът на МВР потвърди: Има сигнали срещу президентството 30.01 | 16:15

Докладът ще бъде готов още днес, но данните в него ще бъдат оповестени от политическото ръководство

От iNews

Главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди в Шумен, че в Министерството на вътрешните работи са постъпвали сигнали срещу президентството. Докладът ще бъде готов още днес, но данните в него ще бъдат оповестени от политическото ръководство. Вчера народният представител от ДПС Делян Пеевски попита защо няма информация за дела с висок обществен интерес.

Живко Коцев каза, че в различни служби на вътрешното ведомство са постъпвали сигнали по отношение на президентството.

"Предварителните сведения потвърждават, че са постъпвали такива сигнали. Очаквам окончателен доклад да ми се представи, да стане ясно какъв е техният брой, в кои структури са подавани, какъв е техният характер и едва тогава можем да дадем пълната информация за какви случаи, за какво касае, къде са постъпвали, коя служба ги е отработвала и тяхното движение. При всички положения сигналите са отработвани, извършвани са проверки и предполагам, че са докладвани в прокуратурата, това е мое предположение, но такава и е логиката", заяви главният секретар на МВР.
 
Той каза още, че е формирана е работна група в МВР, която да осигури прилагането на мерките, свързани с Шенген и опазването на външните граници на Европейския съюз. Главният секретар Живко Коцев, заместник-главният секретар Димитър Калганджиев приеха отчета на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водещи

Най-четени