До 50 м видимост в няколко участъка от АМ "Тракия" 21.02 | 08:32

При АМ "Люлин" поради ремонт на тунел има ограничения в движението

От Андриян Георгиев

Повечето пътища са сухи, на места са мокри, заснежени и заледени, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Все пак като цяло все още условията по пътищата са зимни.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м на АМ "Тракия" в областите Стара Загора, Сливен и Пловдив, както и в районите на Скравена, Локорско, Връждебна, Яким Груево, Лозница, Твърдица и Дулово.

До 100 м е видимостта по поречието на реките Дунав и Струма и в районите на Летница, Троян, Априлци, Карнобат и Ресен. До 150 м е видимостта в област Кюстендил и в районите на Левски и Българене.

АМ "Тракия” е предимно суха, има и мокри участъци. В тунела ”Траянови врата” - дясната тръба в посока София-Пловдив, няма осветление поради повреда в ел. инсталацията.

Поради множество дупки и извършване на ремонтни дейности от пътен възел Церово до пътен възел Гелеменово за двете платна е въведено ограничение на скоростта до 100 км/час. 

АМ "Хемус” е като цяло суха, но има и мокри участъци. АМ "Марица” е със суха пътна настилка.

На АМ "Люлин” поради отстраняване на дефект е въведено временно ограничение на движението в дясната тръба на първия тунел в посока Перник, като движението се пренасочва в изпреварващата лента.

Затворени за всички МПС са следните проходи: Златишки, Твърдишки, Върбишки и Троянски. През Дюлинския проход е забранено движението на товарни МПС. През Айтоския проход е забранено движението на МПС с тегло над 20 т през стоманения  мост на р. Казан дере. През прохода Вратник е забранено движението на МПС над 10 т. (от В. Търново до Сливен). През прохода Шипка е забранено движението на МПС над 10 т. до 31 март 2012 г. През прохода Петрохан е забранено движението на МПС над 10 т, а товарните без ремаркета и полуремаркета.
През Превала и Пампорово товарните МПС трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. 

Има и множество затворени пътища в страната. Бихте могли да се информирате за тях тук.  

Водещи