Дъждът няма да ни спре, стягаме куфарите и дим да ни няма 17.04 | 07:10

Въпреки прекъсванията, валежите ще продължат

От Теодора Кокаланова

Днес с прекъсвания валежите ще продължат. По-значителни ще са в северозападните райони. Само на отделни места и съвсем слаби ще са преваляванията в източната част от страната, където ще има и временни разкъсвания на облачността, предаде НИМХ.

Вятърът ще бъде от изток-североизток, покрай река Дунав и в източната половина от страната - умерен и временно до силен. Максималните температури ще са от 8 до 10 градуса в западните котловинни полета до 18. В столицата температурата ще бъде около 8 градуса. 

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за април.

Над планините ще остане облачно, мъгливо и с превалявания. В западните планински масиви ще превалява сняг, на изток и в Родопите - под 1800 метра - дъжд. Вятърът ще е от югоизток - умерен и силен. Максимална температура на 1200 метра - 7 градуса, на 2000 метра - около 0.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, предимно средна и висока. Само в крайните северни райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от североизток, до умерен. Максималните температури по крайбрежието ще бъдат между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени