Дърво и камък ще се пукат от студ – зимата ни атакува с бясна сила 16.01 | 09:29

Мразовитият кошмар ще продължи с месеци

От Христина Рафаилова

Топлото време ни накара да мислим за пролетта и да потриваме доволно ръце, че тази година жестокият студ ще ни се размине. Оказа се обаче, че зимата дебне зад ъгъла и ни готви ужасяващо мразовита изненада. 

Предстоящият уикенд е последната отсрочка, която студеният сезон ни дава. След това ще "атакува" страната с пълна сила. Синоптиците прогнозират, че България ще се превърне в Северния полюс.

Времето ще замрази живака на термометрите и те дълго ще останат далеч под нулата. Метеоролозите предупреждават, че ще зъзнем до края на март.  

Преди да навлечем дебелите дрехи и да нахлупим шапките, събота и неделя ще се радваме на топло време. По високите места ще има и слънце. По ниските обаче за пореден път се очаква да има мъгла. 

Първите знаци за задаващия се студ ще се появят следващите сряда и четвъртък. Тогава ще започне да вали дъжд, а в северозападните райони има вероятности и да премине в сняг. От 26-и до 29-и ще се усети чувствително захлаждане с преваляване от сняг над цялата страна. 

Най-ниските стойности, които термометрите ще показват през този месец, са между минус 10 и минус 12 градуса, уточнява в. "Стандарт". 

Най-четени