Заков: Манипулация е тезата, че България е формален член на НАТО 19.04 | 17:14

Военният министър опроверга твърденията, че САЩ задържа F-16 заради теч на информация към Русия

От iNews

България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното, казва неистини. Това се казва в публикация на министъра на отбраната Драгомир Заков във Фейсбук по повод твърдения, че САЩ задържат доставката на F-16 заради съмнения за теч на информация към Русия.

Подобна информация се появи в нидерландски медии, които посочват, че един от пилотите им на F-35, изпратени да охраняват небето на България, е бил търсен от българи, за да издаде данни за самолетите.

"63% подкрепят България да бъде част от НАТО и ЕС, а подкрепата за членство в НАТО е на рекордно високо ниво.

Най-надеждната защита за сигурността, суверенитета и териториалната цялост на страната е членството в НАТО и ЕС. Там, където винаги можем да разчитаме на нашите съюзници и партньори!

Ако някой твърди, че сигурността на България е гарантирана самостоятелно и с формално членство, базирано на опортюнизъм - това е груба манипулация и въвежда българските граждани в заблуждение.

Благодарни сме на Нидерландия за помощта за охрана на въздушното пространство.

Два пъти Конгресът в САЩ гласува България да получи Ф16, т.е. България е надежден съюзник и стратегически партньор, вкл. при опазването на класифицирана информация.", пише още Заков.

Водещи

Най-четени