Зам.-министър за инцидента в Лесново: Пилотът е бил опитен, самолетът - технически годен 08.03 | 18:59

Това каза заместник-министърът на транспорта Николай Найденов

От iNews

Самолетът е бил технически годен, пилотът е бил със сериозен опит. Това каза заместник-министърът на транспорта Николай Найденов на брифинг пред журналисти във връзка с падналия самолет в Лесново, предаде репортер на "Фокус".

"Има запис на полета, той ще бъде предоставен на разследващите органи. Полетът е осъществен от технически годен самолет със съответната регистрация, а пилотът е бил с много сериозен опит, който не предполага такъв тип произшествия", каза зам.-министърът.

"Той е опитен като пилот, има съответните лицензи. Тези тренировъчни полети, които от няколко месеца той е тренирал и е опитвал съответните фигури, той не е имал съответния опит за акробатични номера и фигури", обясни Найденов.

Пилотът е практикувал от 2011 година. По думите на зам.-министъра пилотът не е носил каска, която би могла да спаси живота му, въпреки че тя не е задължително за типа полет, който той извършва.

"Ще се разследват всички подробности. Към този момент единственото, което е известно, че има нещастно стечение на обстоятелствата. Ако е бил поне с каска, е имало възможност този инцидент да не завърши с летален изход", каза още заместник-министърът.

Водещи

Най-четени