Започва ремонт на релсовия път по бул."България" 05.03 | 07:17

Заради ремонта до 9 юни се разкрива автобусна линия номер 7

От Теодора Кокаланова

Ремонтът на релсовия път по бул. "България" започва днес, съобщават от Столичната община. Обновяването на трамвайното трасе е един от компонентите, част от "Проект за интегриран столичен градски транспорт". Предстои да бъде подменена трамвайната линия по бул. "България" от бул. "Витоша" до последната спирка( трамвайното  ухо "Борово").

Предвижда се да бъдат монтирани нова контактна  мрежа и стълбове, както и ремонт на пероните. Като част от  инвестиционната програма на Столичната община ще бъдат  ремонтирани и подлезите по протежението на бул. "България", каза заместник-кметът.  След завършването на ремонта през лятото ще бъдат пуснати в  експлоатация и новите трамваи, които ще се движат по новия  релсов път. По време на ремонта на бул. "България" ще бъде разкрита  автобусна линия номер 7.

Тя ще се движи по бул. "България" от бул. "Витоша" до трамвайно ухо "Борово". Маршрутът на трамвайна линия "1" се удължава от Централна гара през транспортен подлез "Надежда" до метростанция "Хан  Кубрат" двупосочно. Временната автобусна линия "7-тм" ще се движи с маршрут: от  НДК (кръстовище бул. "България" - бул. "Черни връх"), бул. "Пенчо Славейков", бул. "Витоша" и по бул. "България" до  автомобилния подлез при ул. "Българска легия" двупосочно. 

Началната спирка на линия "7-тм" е от "бул. Черни връх" за автобусни линии с номера 72 и 604 в посока бул. "България".  Автобусите ще спират на всички автобусни спирки по маршрута, както и на трамвайната спирка "бул. Пенчо Славейков" в посока  ж.к. "Борово". На кръстовището на бул. "България" - ул. "Борис  Димовски" се разкрива двупосочна спирка "ж.к. Бокар".

На спирката ще спират и автобусите от линия "64". Автобусите по линия "7-тм" ще спират на временна двупосочна  спирка "ж.к. Мотописта" в района на трамвайната спирка; на  временна двупосочна спирка на бул. "Пенчо Славейков", непосредствено след десния завой от бул. "България" в посока  НДК. Спирката се разкрива за връзка с трамвайна линия номер 1,  която се движи по маршрута на закритата трамвайна линия номер 7 до метростанция "Хан Кубрат".

Ще бъде разкрита и временна  двупосочна спирка в автомобилния подлез.  За осигуряване на необходимия превоз по бул. "България" се  увеличава броя на колите по автобусна линия "64", отбелязва БТА. 

Водещи

Най-четени