Затварят до март 2012 г. участък по столичния бул. "Братя Бъкстон" 16.11 | 12:48

Причината е изграждането на канализационен колектор, който ще обслужва територията на "Манастирски ливади

От Кремена Бедерева

До средата на март 2012 година ще бъде затворен за движение участъкът по бул. "Братя Бъкстон" - от бул. "Тодор Каблешков" до ул. "Вихрен". Причината е изграждането на канализационен колектор, който ще обслужва територията на "Манастирски ливади - запад" и "Бъкстон".

Пред журналисти главният технически директор на "Софийска вода" Иван Иванов обясни, че инвестицията е за общо 2,95 млн. лв., информира БТА.

Освен колекторът между бул. "Т. Каблешков" и Околовръстния път, ще се изгради и канализация по ул. "Българска легия", както и ще се подменят съществуващите водопроводи. Строителството ще продължи една година и ще е в четири етапа, а след завършването им общината ще инвестира в подмяната на цялата настилка на булеварда, ново улично осветление, нова контактна мрежа и тротоари.

От 19 ноември се спира движението на тролейбусите по линия 2 по бул. "Братя Бъкстон", като те ще се движат до обръщалото на тролейбусите по линия номер 9 в "Борово". Освен това от двупосочен в еднопосочен ще бъде променен режимът на движение по улиците "Вихрен" и "Иван Сусанин".

За времето на ремонта ще бъде намален интервалът на движение на автобусите по линия номер 63.

Водещи