Затворени са отсечките Кричим – Девин и Раднево – Нова Загора 02.11 | 09:46

Продължават ремонтните работи на пътя София – Банкя при „Хиподрума”, на Околовръстния път на София при кръстовището за квартал „Филиповци”

От Любомир Тасев

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, включително и АМ „Хемус”, „Тракия” и „Марица”. Мокри пътни участъци има в проходите Петрохан и Шипка и по високите места на област Смолян, а заснежени и заледени в Родопите и в района на Боровец, като същите се почистват и опесъчават. Мъгла с видимост до 30 метра има в района на Свищов и Полски Тръмбеш, до 100 метра в района на Търговище и Попово, до150 метра има в област Ямбол и в района на Гурково и Радомир.

Затворени остават проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. Временно е затворен поради свличане на земна маса пътят Кричим - Девин, а за извършване на ремонтни работи е затворен пътят Раднево – Нова Загора. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над пет тона по пътя Стрелча – Копривщица, над десет тона – през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, над 20 тона през Айтоски проход.

Продължават ремонтните работи на пътя София – Банкя при „Хиподрума” и на Околовръстния път на София при кръстовището за квартал „Филиповци”.

Водещи

Най-четени