Изнасяме се към Гърция за празниците 30.04 | 07:29

Повече полиция по пътищата

От Десислава Маданска

Трафикът на български туристи към границата ни с Гърция ще бъде много засилен заради предстоящите празници. Това е и причината главна дирекция "Гранична полиция" на МВР да предприеме засилени мерки, съобщиха от ведомството. В тази връзка ще се премахнат част от ограниченията от 60 километра в час по главен път Е-79.

Очаква се увеличаване на пътникопотока на ГКПП Кулата и на ГКПП Дунав мост.

Очаква се по пътищата да има проблеми заради множеството ремонти и обходни маршрути. Днес следобед и на 6 май ще има пътни полицаи, които да регулират и подпомагат движението. От 22.00 часа до 02.00 часа ще има засилени проверки по третокласна пътна мрежа за неправоспособни лица, употреба на алкохол и наркотични вещества.

Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а трафикът е отклонен през третокласната пътна мрежа. Днес и на 6 май по трасето има забрана за движение на тежкотоварни автомобили за времето от 14.00 до 20.00 часа. Разпоредено е също прекратяване на строително-монтажните работи след 12.00 часа на 30 април, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

По време на празничните дни в София ще има "зелени вълни” на светофарите. Целта е да се улесни пътуването на тези, които заминават извън София.

"Зелени вълни” ще има по направления: Орлов мост – бул. "Цариградско шосе” – магистрала "Тракия”, Руски паметник – бул. "Цар Борис” – Пернишко шосе, бул. "Сливница” до изхода на Околовръстно шосе.

На бул. "Ломско шосе” също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

Водещи

Най-четени