Интензивното движение към София започна 25.04 | 15:37

Увеличено е полицейското присъствие по всички направления

От Елена Коцева

Натоварен е трафикът в страната, основно по пътните артерии към София. Това съобщи за Агенция "Фокус” главен инспектор Красимир Костов от КАТ-Пътна полиция.

Засилено е движението по автомагистралите "Хемус” и "Тракия”, по направлението Перник – София. Увеличено е полицейското присъствие по всички направления. 

Ръчно регулиране на трафика се прави на кръстовището на бул. "Цар Борис ІІІ” и Околовръстния път, на входа от автомагистрала "Тракия” на кръстовището за кв. "Горубляне”, на входа на София от автомагистрала "Хемус”, при разклона с Подбалканския път и на светофара в Долни Богров. 

Няма образували се бавнодвижещи се колони. В Драгичево е въведена временна организация на трафика в две ленти в направление София. Това ще продължи до 22,30 ч. тази вечер.

Мобилни екипи на Бърза помощ с мотоциклети дежурят и днес на изходите на най-натоварените пътни артерии на столицата.

Инициативата е съвместна на Българския червен кръст, Военномедицинска академия и МБАЛСМ "Пирогов” и се организира във връзка с натовареното движение в празничните дни.

Екипите ще бъдат разположени на изходите на София – за Ботевград и на бул. "Цариградско шосе”. Те ще бъдат с мотоциклети за оказване на Бърза помощ.

"Лекарите са от "Пирогов", мотоциклетите са от Червения кръст, а логистиката – от Военна болница.

Водещи

Най-четени