Километрична опашка на Дунав мост 29.01 | 18:27

Има около 200 – 300 товарни автомобила. Доброволци им раздават чай

От Кремена Бедерева

Около 6 километра е опашката на ГКПП "Дунав мост" на изход от България. Има около 200 – 300 товарни автомобила. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Русе.

Камионите, обаче продължават да идват от Южна България, а при град Бяла се пропускат поетапно чакащите автомобили.

Направена е нужната организация на пропускателния пункт, за да може камионите да преминават максимално безпроблемно.

Същевременно доброволци на БЧК-Русе раздаваха чай и храна на шофьори на камиони, които изчакваха да минат през ГКПП "Дунав мост" следобед. Акцията е организирана съвместно с община Русе, съобщи директорът на червенокръстката организация в града д-р Руденко Йорданов.

Местната управа е поставила химически тоалетни на две места в участъка между град Мартен и Русе, където камионите изчакват. В късния следобед в района на граничното съоръжение се образуваха отново големи опашки от тежкотоварни автомобили. Дълга колона от превозни средства има и по международния булевард "България".

"Пристигнах на опашката вчера сутринта и очаквам всеки момент да мина през граничния пункт", обясни Николай Бориков, който пътува за Букурещ. По-рано днес областният управител Венцислав Калчев инспектира на място затруднения трафик в района на граничното съоръжение, като е разпоредил и дежурен екип на ДАИ да се включи в регулирането на трафика.

От областната управа информираха, че към момента републиканските пътища в региона са проходими при зимни условия. През деня допълнително затруднение за движението са създали аварирали камиони в различни участъци край Русе. Затворен за движение е третокласният път Сливо поле-Борисово-Черешово заради снегонавявания. На територията на областта няма населени места без ток и вода.

Водещи

Най-четени