Край на хубавото време! Задава се силен вятър и дъжд 08.11 | 07:49

Температурите обаче ще се задържат доста високи за сезона

От iNews.bg

Като че ли краят на хубавото време вече идва. Макар че днес времето ще остане доста топло, южният вятър ще се усили и може да стигне до бурен. Освен това на много места в страната ще има превалявания от дъжд, по-обилни в Югозападна България. На места ще има и гръмотевична дейност. Валежите ще продължат и през нощта срещу сряда, а вятърът в повечето райони ще отслабне.

Единственото хубаво нещо са високите температури, които във Велико Търново и Пловдив ще стигнат до 26 градуса. Най-хладно пък ще бъде във Видин, където се очаква живакът да скочи най-много до 12 градуса. София днес също ще е от по-топлите места в страна с 21 градуса.

През страната ще премине циклон и налягането през деня значително ще се понижи. Над планините времето ще е доста екстремно, така че не ви препоръчваме да ходите там. Вятърът ще е бурен, по върховете и ураганен от югозапад, вечерта ще отслабне. На много места ще вали дъжд, интензивен в масивите от Югозападна България. На места ще има и гръмотевици. Ще е топло обаче с максимална температура на височина 1200 метра от около 17 градуса, а на 2000 метра – около 11 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна вечерта. През нощта срещу сряда ще започне да вали дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 22-24 градуса, а на морската вода - 13-14 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Най-четени