Лек път! 25.03 | 10:04

Пътищата в страната са проходими

От Мая Александрова

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в страната са мокри.

Във връзка с ремонта на АМ "Тракия" на виадукт при км 67+027 е въведена временна организация на движението. В посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км 126+200 - по път II – 64 - околовръстен път гр. Карлово - път I-6 към София. В обхвата на виадукта при км 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София.

Затваря се за движение платното в посока София – Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока от Бургас към София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътен възел Церово по път III-8402 към село Церово.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Въвежда се ограничение на скоростта на движение по АМ"Тракия” от км 63+000 до км 90+000 от 140 км/ч на 120 км/ч.

Въведена е временна организация на движението на АМ "Хемус". Ремонт се извършва на виадукт "Бебреш” при км 30+874. Движението се извършва двупосочно в лявото платно за движение.

Ограничено е движението по АМ "Люлин" в активна дясна лента в дясната тръба на първи тунел в посока София - Перник, поради извършване на аварийно - ремонтни работи. Движението е пренасочено в изпреварващата лента. Има необходимата светлинна и вертикална сигнализация.

Затворени за движение на всички видове автомобили са проходите Златишки и Върбишки.

Затворени за движение на автомобили с тежест над 10 тона са проходите Шипка, Твърдишки и Вратник, за над 20 тона – Айтоски. За всички видове тежкотоварни автомобили е затворен Дюлински проход.

През Петрохан товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Отворени за движение за всички видове автомобили са проходите на Републиката, Предела, Печинско, Пампорово, Рожен, Котленски, Обзорски, Ришки, Превала и Троянски.

Водещи

Най-четени