Министър Шишков: Готов е проектът за укрепване на свлачището на АМ „Струма“ 28.01 | 13:38

Държавата е осигурила 20 млн. лева за Каравелово

От iNews

Готов е проектът за укрепване на свлачището на магистрала "Струма". Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

В участъка с готовите тунели на магистрала "Струма" до три-четири месеца ще бъде пуснато движението в едната лента, а след още три-четири месеца – в другата, каза Шишков. Строителството беше спряно през 2020 г. заради свлачище.

В служебното правителство одобрихме много подробни устройствени планове, защото без тях държавата не може да строи, работи се и по други, които са необходими за участъците, обясни министърът.

Четвърти и пети лот на автомагистрала "Хемус" са блокирани от нежеланието на тези, които допуснаха незаконното строителство, коментира Шишков. Продължаваме да констатираме строителство, възложено от държавата, което се е превърнало в незаконно заради начина, по който е възложено от държавата, каза той.

Все още няма окончателни резултати от проверката, извършена на столичната улица "Граф Игнатиев". По думите му засега е установен некачествен ремонт на кръстовището на улиците "Граф Игнатиев" и "Цар Шишман". Правим всичко възможно, за да помогнем да се реши проблемът с пренареждането на жълтите павета в София, каза още той и посочи, че има проблем, който вероятно е свързан с проекта и с начина на строителство. Пясъкът под паветата трябва да е по-различен, а има и глина – материал, който не е подходящ, посочи министър Шишков. С шест месеца е удължен срокът за плащането на ремонта, допълни министър Шишков.

Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура на Каравелово, обясни служебният министър. Кметът на Община Карлово изцяло е стопанин на територията, там няма и милиметър държавата земя, така нещата изцяло са в неговите ръце, допълни той.

"В едната част е започнало строителство, а и сезонът е неподходящ за такова строителство. Да се прави строителство с цел кампания и след една година да е разрушено и отново ремонтирано няма смисъл”, допълни Шишков.

Водещи

Най-четени