Мокри и заснежени пътища 25.01 | 09:01

По високите и усойни места има и поледици

От Ивета Бебова

Пътните настилки на повечето места в страната са мокри и заснежени, по високите и усойни места частично заледени, съобщават от пресцентъра на МВР.

Магистралите "Тракия", "Марица" и "Хемус" са с мокра пътна настилка. При дясната тръба на тунела "Витиня" в посока Благоевград няма осветление в средата на тунела. Затворена остава аварийната лента между София и Ботевград.

Има опасност от заледяване на пътните настилки по мостове и виадукти.

Опасност от падащи камъни има в районите на Искърското дефиле, Кресненското дефиле, главен път Е-79 и прохода на Република.

В цялата страна има сняг, изключение правят областите Враца, Благоевград, Кюстендил и Перник. По високите и усойни места има поледици. В района на Мъглеш и участъкът между Асеновград – Кърджали има мъгла с видимост до 50 м.

Затворени за движение са Дюлинският проход, Златишкият проход и Твърдишкият проход. През проходите Шипка и Петрохан е забранено преминаването на МПС с тегло над 10 т. През участъка Провадия – Айтос е забранено движението на МПС над 20 т. През Троянския проход и проход Вратник превозните средства трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Водещи

Най-четени