Мъгла в района на магистрала "Хемус" 21.01 | 09:27

Затворени за движение остават Дюлинският проход, Златишкият проход, Твърдишкият проход и Върбишкият проход

От Ивета Бебова

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са предимно сухи, по високите места с мъгли мокри, съобщават от МВР.

На магистрала "Тракия" пътната настилка е суха, има мъгла с видимост до 150 м в област Пазарджик. На магистрала "Хемус" пътят е предимно сух, на места мокър. Мъглата е с видимост до 100 м в участъка на тунел "Витиня" до Правец. Продължава да бъде затворена аварийната лента между София-Ботевград. На магистрала "Марица" пътната настилка е суха.

Мъгла с видимост до 50 м има в област Велико Търново, на пътя Габрово – Дряново и в районите на Ябланица, Самоков, Тервел и Пролаз. До 100 м е мъглата в област Добрич, Враца, Разград, Ловеч, Кърджали, Търговище, Омуртаг, Антоново, Генерал Тошево, по пътя между Обзор и Слънчев бряг, Елхово и Средец и прохода на Републиката. В районите на Белоградчик, Никола Козлево, Любеново, Тополовград, Гривица и връх Шипка е с видимост до 150 м.

Затворени за движение са проходите Златица – Етрополе, Твърдица – Елена, както и Върбишкият проход и Дюлинският проход.

Опасност от падащи камъни има в районите на Искърското дефиле, Кресненското дефиле, главен път Е-79 и прохода на Републиката.

Има ограничения за движението на товарни автомобили, те трябва да преминават без ремаркета и полуремаркета през проходите Троян – Кърнаре, проход Вратник и участъкът между Батак и Доспат. Забранено е преминаването на МПС с тегло над 10 тона през проходите Шипка и Петрохан и над 20 тона през Айтоския проход.

Водещи

Най-четени