Мъгла по магистралите „Тракия“ и „Хемус“ 14.01 | 09:44

Ограниченията за придвижване остават същите

От Ивета Бебова

Пътищата са проходими при зимни условия, на места са мокри и частично заледени, съобщават от пресцентъра на МВР.

В района на магистрала "Тракия" заради мъгла видимостта е намалена до 50 м в района на област Пазарджик и до 150 м в София. По магистрала "Хемус" пътната настилка е на места мокра. Там мъглата е с видимост до 100 м в района на Витиня. Остава затворен участъкът между София и Ботевград.

Има мъгла с видимост до 50 м в област Пловдив и по пътя Русе – Сливо поле. В районите на село Яна, село Жерково, Кърджали, Момчилград и пътя София – Самоков е до 100 м. На магистрала "Хемус" в района на област Варна, Силистра, Хасково, Провадия, Ивайловград, Тополовград, Чирково, прохода на Републиката и пътя Слънчев бряг – Обзор, Средец – Елхово, Стара Загора – Димитровград мъглата е до 150 м.

Ограниченията за придвижване на МПС остават същите – за движение са забранени Дюленският проход, Върбишкият проход, пътя между Етрополе – Златица и Твърдица – Елена. Товарните превозни средства трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета през проход Вратника, Айтоския проход и Троянския проход.

В района на Искърското дефиле, Кресненското дефиле, прохода на Републиката и главен път Е-79 има опасност от падащи камъни.

Водещи

Най-четени